menu

Mass Effect Legendary Edition

Před pár týdny dvojice Patrik Janeček a Termit objevili způsob, jak aktivovat české texty obsažené v samotné hře převzaté z původní české verze od CD Projekt Czech. Bohužel se nepovedlo připravit instalátor a proto je nutno udělat několik kroků ručně:

.

Známé problémy a řešení

Pokud se hra spustí pomocí klienta EA Play, nefunguje čeština. Hru je nutno spouštět pomocí klienta Origin, kde je nutno doplnit spouštěcí parametr

PragoFFest 2015

Rádi bychom vás pozvali na besedu s překladateli našeho překladatelského týmu. Povíme vám, jak jsme založili náš tým, jaké nástrahy nás potkaly u různých projektů, ukážeme nějaké perličky a povíme si o problémech spojených s překladem Dragon Age Inquisition.

Beseda se bude konat v sobotu 31. 1. 2015 ve 20 hodin na festivalu PragoFFest, který proběhne ve dnech 29.1.až 1.2.2015 v Praze-Hajích v Modré škole. Další informace naleznete zde.

Mass Effect a Dragon Age: historie DLC ve hrách od BioWare

Článek byl publikován na serveru Games.cz dne 23.2.2012.

A máme tu další kontroverzi v produkci EA. DLC pro Mass Effect 3 vydané v den vydání hry, které působí dojmem, že je vytrženo ze hry, ale musí se platit zvlášť. Rozhodl jsem se podívat na věc trochu hlouběji a podíval se i na historii DLC v podání BioWare.

Continue reading

Rozhovor s Markem Tvrdým o češtině k Dragon Age 2

Článek byl publikován na serveru Zing.cz dne 24.4.2011

Redakce Zingu si sedla na slovíčko s Markem Tvrdým, který vede překladatelský tým, jenž v současné době chystá fanouškovskou češtinu pro akční RPG titul Dragon Age 2.

Continue reading

Proč se Dragon Age II nedočkala lokalizace – vysvětlení

Článek byl publikován na serveru Games.cz dne 25.2.2011

Marek Tvrdý, zástupce překladatelské komunity, vysvětluje důvody, proč se DAII nedočkala české lokalizace a zároveň předestírá alternativu, do které se může zapojit a která by češtinu reálně měla přinést.

Continue reading